Strada Lotru 11, Sector 1, Bucuresti

Managementul Riscurilor Intreprinderii

Respectarea cerintelor legale in materie de guvernanta este una dintre cele mai importante preocupari atat pentru autoritatile centrale si locale cat si pentru intreprinderile pe care acestea le patroneaza si suntem la dispozitie pentru a va ajuta sa stabiliti in mod satisfacator standardele, guvernanta si sistemele de gestionare a riscurilor si de control intern.

Rivale este partenerul dvs. in asigurarea conformitatii depline prin gestionarea, pe baza unor politici si planuri de gestionare a riscurilor satisfacatoare, a urmatoarelor:

  • Evaluarea intregului univers al riscurilor, cum ar fi: riscurile lantului de aprovizionare, riscurile operationale, pericolele de dezastre naturale, riscurile produse de om, riscurile asociate datelor si cunostintelor, riscurile asociate cu sistemul juridic, expunerea la riscul de raspundere civila (cum ar fi raspunderea civila pentru produse, raspunderea civila imobiliara, raspunderea civila pentru practicile privind angajatii, raspunderea civila pentru mediu etc.), riscul de obsolenta tehnologica, riscul schimbarilor de reglementare, riscurile legate de natura umana (furt, efractie, delapidare, frauda);
  • Finantarea proiectelor, costul proiectelor / investitiilor si managementul riscului de proiect;
  • Evitarea intreruperii serviciilor publice prin stabilirea unor procese satisfacatoare de management al continuitatii afacerii;
  • Dezvoltarea culturii si comunicarii riscurilor in cadrul organizatiilor lor;
  • Instruirea si evaluarea personalului care are responsabilitati de gestionare a riscurilor.

In plus, asiguram evaluarea si imbunatatirea proceselor de identificare, analiza si evaluare a riscurilor, evaluarea maturitatii sistemului de management al riscului pentru intreprinderi, supravegherea independenta pentru evaluarea eficacitatii tacticilor de control al riscurilor, dezvoltarea guvernantei si conceptelor de risc integrat si a sistemului de management riscuri de intreprindere, periodic.

Rivale poate spori increderea publicului si a corpurilor de control in ceea ce priveste instituirea guvernantei companiei in legatura cu:

  • Managementul performantelor bazate pe risc
  • Procesul decizional bazat pe riscuri
  • Evaluarea si dezvoltarea sistemului de control intern

Restructurarea creantelor / datoriilor si insolventa

Se refera la clientii / debitorii / furnizorii dvs. care ar putea intampina dificultati in respectarea obligatiilor. In cazul in care se declara brusc insolventa, probabil ca nu mai sunt suficiente resurse pentru recuperarea creantelor tuturor creditorilor.

De aceea, semnalele de avertizare timpurii nu trebuie ignorate. In cazul in care nu sunteti proactiv in acest sens, cel mai probabil veti pierde mai multi bani, in timp ce, daca ati detecta problema inainte ca ceilalti creditori sa faca acest lucru, veti avea sansa de a recupera datoria in scurt timp, pe masura ce presiunea asupra debitorului l-ar putea convinge sa acorde prioritate platilor in favoarea dvs.

Rivale va poate ajuta prin detectarea semnalelor timpurii ale insolventei si prin asistarea dvs. in recuperarea creantelor inainte ca insolventa debitorilor sa fie declarata.

Ca o consecinta a detectarii precoce a semnalelor de avertizare in caz de insolventa, Rivale poate pregati planuri de restructurare a datoriilor pentru a evita insolventa efectiva, fara a face fata constrangerilor legate de legea insolventei, prin colaborarea cu debitorii si cu cei mai importanti creditori si negocierea participarii fiecaruia in conditii de paritate.

Atat debitorii cat si Creditorii au posibilitatea de a elabora planurile de reorganizare judiciara.

Dificultatea lor consta in aplicarea ratiunilor economice in conditiile restrictive ale prevederilor legale.

Rivale are cunostintele si experienta necesare pentru a va asista in elaborarea planurilor de reorganizare.

Pentru a va apara efectiv drepturile, aveti nevoie de asistenta profesionala. Casele de avocati pot sa acopere aspecte juridice, dar nu pe cele economice si financiare, care se manifesta cu siguranta in fazele de insolventa.

Rivale este gata sa impiedice risipa resurselor debitorilor in timpul procesului de insolventa, prin supravegherea tuturor operatiunilor efectuate atat de administratorii debitorilor, cat si de practicienii de insolventa.

Toate intreprinderile si autoritatile trebuie sa se concentreze asupra activitatii lor principale. De aceea, externalizarea valorificarii activelor in dificultate va evita costurile de oportunitate.

Este, de asemenea, singura modalitate de actiune, in aceasta privinta, a investitorilor neinstitutionalizati si privati.

Partenerii Rivale au experimentat proiecte ample in acest sens si au acumulat cea mai buna expertiza de pe piata.