Strada Lotru 11, Sector 1, Bucuresti

Managementul Riscurilor Intreprinderii

Din cauza mediului excesiv de reglementat in ceea ce priveste activitatile institutiilor financiare, dezvoltarea creditarii poate suferi. Credem cu tarie ca este mai usor sa fie oferite imprumuturi si alte servicii financiare pentru finantarea afacerilor care sunt dispuse sa stabileasca standarde, guvernanta si sisteme de management al riscului de intreprindere si de control intern.

Rivale este partenerul dvs. in asigurarea faptului ca intreprinderile ce beneficiaza de imprumuturi sunt capabile sa gestioneze, pe parcursul intregii perioade de finantare, pana la scadenta finala a imprumuturilor, pe baza unor politici si planuri de gestionare a riscurilor satisfacatoare, urmatoarele:

•  Evaluarea intregului univers al riscurilor, cum ar fi: riscurile lantului de aprovizionare, riscurile de credit fata de clientii lor, riscurile operationale, pericolele de dezastre naturale, riscurile produse de om, riscurile de piata, riscul de fond de comert si riscul reputational, riscurile asociate datelor si cunostintelor, riscurile asociate cu sistemul juridic, expunerea la riscul de raspundere civila (cum ar fi raspunderea civila pentru produse, raspunderea civila imobiliara, raspunderea civila pentru practicile privind angajatii, raspunderea civila pentru mediu etc.), riscul de obsolenta tehnologica, riscul de marca, riscurile organizationale cum ar fi: lipsa viziunii de inovare, stoparea initiativei individuale si a gandirii inteligente, nerespectarea nevoilor consumatorilor, negocierea cu sindicatele, conflictul de interese, riscul schimbarilor de reglementare, riscurile legate de natura umana (furt, efractie, delapidare, frauda);

•  Finantarea proiectelor, costul proiectelor / investitiilor si managementul riscului de proiect;
•  Profilul de risc al companiei;
•  Evitarea intreruperii afacerii prin stabilirea unor procese satisfacatoare de management al continuitatii afacerii;
•  Dezvoltarea culturii si comunicarii riscurilor in cadrul organizatiilor lor;
•  Atitudinea personalului fata de crestere, risc si profit;
•  Instruirea si evaluarea personalului care are responsabilitati de gestionare a riscurilor.

De asemenea, creditorii pot conta pe noi pentru gestionarea registrelor independente de riscuri si pentru desfasurarea unor actiuni independente de monitorizare a riscurilor in cazul intreprinderilor sensibile din punctul de vedere al valorii datoriei, maturitatii acesteia si comportamentului tranzactional.

In plus, asiguram evaluarea si imbunatatirea proceselor de identificare, analiza si evaluare a riscurilor, evaluarea maturitatii sistemului de management al riscului pentru intreprinderi, supravegherea independenta pentru evaluarea eficacitatii tacticilor de control al riscurilor, dezvoltarea guvernantei si conceptelor de risc integrat si a sistemului de management riscuri de intreprindere, periodic, pana la solutionarea definitiva a datoriei.

Rivale poate spori increderea creditorilor in ceea ce priveste instituirea guvernantei debitorilor in legatura cu:

• Managementul performantelor bazate pe risc
• Controlul performantei ajustata cu riscul
• Procesul decizional bazat pe riscuri
• Evaluarea si dezvoltarea sistemului de control intern

Investitii

Este una dintre competentele principale ale noastre, dedicate diverselor finantari, investitii si valorificari.

Este una dintre competentele de baza ale Rivale dedicata diverselor finantari, investitii, valorificari. Intreprinderile care dispun de standarde de management al riscului si de control intern vor maximiza cu siguranta valorile acestora.

Este obligatorie inainte de a face investitii majore. Ceea ce ne diferentiaza de alti consultanti este expertiza de evaluare a riscurilor.

Restructurarea creantelor / datoriilor si insolventa

Se refera la clientii / debitorii / furnizorii dvs. care ar putea intampina dificultati in respectarea obligatiilor. In cazul in care se declara brusc insolventa, probabil ca nu mai sunt suficiente resurse pentru recuperarea creantelor tuturor creditorilor. De aceea, semnalele de avertizare timpurii nu trebuie ignorate.

In cazul in care nu sunteti proactiv in acest sens, cel mai probabil veti pierde mai multi bani, in timp ce, daca ati detecta problema inainte ca ceilalti creditori sa faca acest lucru, veti avea sansa de a recupera datoria in scurt timp, pe masura ce presiunea asupra debitorului l-ar putea convinge sa acorde prioritate platilor in favoarea dvs.

Rivale va poate ajuta prin detectarea semnalelor timpurii ale insolventei si prin asistarea dvs. in recuperarea creantelor inainte ca insolventa debitorilor sa fie declarata.

Restructurarea, Managementul schimbarii, Transformarea, Repozitionarea axate doar pe inovatii legate de piata, de produs si de tehnologie, cu mare greutate mai pot crea diferentieri intre competitori astazi, in ciuda valorii mari a investitiilor aferente.

De aceea inovarea pe baza de riscuri este necesara, cu certitudine, pentru a fi cu un pas inaintea rivalilor.

Companiile aflate in top 20% din punctul de vedere al maturitatii sistemului de gestiune a riscurilor au generat de 3 ori mai mult profit operational decat cele aflate intre ultimele 20%.

82% dintre investitorii institutionali sunt gata sa plateasca o prima suplimentara pentru actiunile emise de companiile bazate pe o gestiune eficace a riscurilor.

Ca o consecinta a detectarii precoce a semnalelor de avertizare in caz de insolventa, Rivale poate pregati planuri de restructurare a datoriilor pentru a evita insolventa efectiva, fara a face fata constrangerilor legate de legea insolventei, prin colaborarea cu debitorii si cu cei mai importanti creditori si negocierea participarii fiecaruia in conditii de paritate.

Atat debitorii cat si Creditorii au posibilitatea de a elabora planurile de reorganizare judiciara.

Dificultatea lor consta in aplicarea ratiunilor economice in conditiile restrictive ale prevederilor legale.

Rivale are cunostintele si experienta necesare pentru a va asista in elaborarea planurilor de reorganizare.

Pentru a va apara efectiv drepturile, aveti nevoie de asistenta profesionala. Casele de avocati pot sa acopere aspecte juridice, dar nu pe cele economice si financiare, care se manifesta cu siguranta in fazele de insolventa.

Rivale este gata sa impiedice risipa resurselor debitorilor in timpul procesului de insolventa, prin supravegherea tuturor operatiunilor efectuate atat de administratorii debitorilor, cat si de practicienii de insolventa.

Bancile trebuie sa se concentreze asupra activitatii lor principale. De aceea, externalizarea valorificarii activelor in dificultate va evita costurile de oportunitate.

Toate intreprinderile si autoritatile trebuie sa se concentreze asupra activitatii lor principale. De aceea, externalizarea valorificarii activelor in dificultate va evita costurile de oportunitate.

Partenerii Rivale au experimentat proiecte ample in acest sens si au acumulat cea mai buna expertiza de pe piata.

Partenerii Rivale au experimentat proiecte ample in acest sens si au acumulat cea mai buna expertiza de pe piata.

Infiintarea SPV; Reprezentarea subparticipantilor creditori nerezidenti.

Recrutarea personalului si a managerilor

Managementul schimbarii

Partenerii Rivale au experimentat proiecte extinse in ceea ce priveste schimbarile organizationale si au acumulat cea mai buna experienta pe piata, care este valoroasa si pentru integrarea post-fuziune.

Partenerii Rivale au experimentat proiecte ample in acest sens si au acumulat cea mai buna expertiza de pe piata.

Partenerii Rivale au experimentat proiecte ample in acest sens si au acumulat cea mai buna expertiza de pe piata.

  • Analiza creditului
  • Gestiunea garantiilor
  • Finantari Proiecte
  • Externalizarea serviciilor conexe creditarii
  • Controlul creditelor
  • Administrarea si monitorizarea imprumuturilor